Ga naar de inhoud

Heb je schade aan jouw woning? Meld het ons direct! En doe dat binnen 24 uur. Is er veel schade? Dan komen we langs om de schade te bekijken. Hier vind je antwoord op je vragen.

Heb je schade door inbraak of vandalisme? Dan vragen we je aangifte te doen bij de politie en een proces-verbaal te laten opmaken. Dit kan belangrijk zijn voor de verzekering.

  • Schade aan jouw spullen
    Wij adviseren altijd een inboedelverzekering af te sluiten. Of je bij schade alle kosten vergoed krijgt, hangt af van jouw verzekeringspakket. Informeer bij je verzekeringsadviseur. Of kijk in de voorwaarden van de verzekering om te zien wat je verzekerd hebt. Dan zie je ook wat onder het eigen risico valt. Voor schade aan jouw eigendommen neem je contact op met jouw verzekeraar. Doe dat ook als er niemand 'aantoonbaar' schuld heeft. Of als je vindt dat Woonborg schuld heeft. Jouw verzekering zoekt uit wie aansprakelijk is.
  • Schade aan de woning
    Veel verzekeringen vergoeden schade aan jouw woning niet. Ook de aansprakelijkheidsverzekering niet. Verzekeraars wijzen dan wel eens naar de opstalverzekering van Woonborg. Deze verzekering vergoedt alleen kosten boven
    € 500. Neem bij schade daarom altijd contact met ons op. We proberen dan in overleg met jou tot een zo goed mogelijke oplossing te komen.
  • Glasschade
    Heb je glasschade en ben je lid van ons Combinatiefonds? Dan kan je rechtstreeks contact opnemen met de partij die glasschade herstelt. Zie voor meer informatie onze pagina over het Combinatiefonds. Heb je dubbel glas en is het raam lek of beslagen aan de binnenkant? Dan meld je de reparatie wel bij Woonborg.

Aardbevingsschade is schade ontstaan door de gaswinning in Groningenveld en de gasopslag in Norg.
Heb jij schade die ontstaan lijkt te zijn door de gaswinning? Lees hieronder het stappenplan.

  1. Meld de schade
    Meld de schade bij Woonborg door een mail te sturen naar info@woonborg.nl.
    Stuur ook foto's mee van de schade.

  2. Schaderapport
    Wij zetten je melding door naar het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG).
    Het IMG zorgt ervoor dat een medewerker van een samenwerkend schadebureau bij je langs komt om de schade te bekijken.
    De medewerker maakt ook foto’s en maakt daarna een uitgebreid schaderapport.

  3. Beoordeling schade
    Op basis van het schaderapport bekijkt IMG of de schade door een aardbeving komt of dat er een andere oorzaak is.
    Deze conclusie en het schaderapport stuurt IMG naar Woonborg.

  4. Schadeherstel
    Schadeherstel bij aardbevingsschade
    De aannemer neemt telefonisch contact met jou op over het herstellen van de aardbevingsschade. Aan de hand van het rapport (dat bij Stap 2 is gemaakt) herstelt de aannemer de schade.

    Schadeherstel bij andere oorzaak
    Wij nemen contact met je op over de schadeafhandeling als blijkt dat de schade aan jouw woning niet is veroorzaakt door aardbevingen. Je hebt dan geen recht op overlastvergoeding.

  5. Overlastvergoeding en 'bijkomende kosten' bij aardbevingsschade
    Woonborg keert de overlastvergoeding van EUR 775,- (deze is voor 2023 vastgesteld) aan je uit nadat de schade is hersteld. Heb je nog meer kosten gemaakt (denk aan inkomstenderving) dan kun je hiervoor een vergoeding 'bijkomende kosten' aanvragen bij IMG via  www.schadedoormijnbouw.nl. 

Meer achtergrondinformatie

 

 

Staat jouw vraag er niet bij? Geef jouw vraag hier door en wij komen erop terug.