Ga naar de inhoud

Het postcodegebied van de subsidie Verduurzaming en Verbetering is uitgebreid met een totaal van 29 postcodes. Huurders van woningcorporaties met een woning in deze gebieden krijgen per woonadres eenmalig een vrij besteedbaar bedrag van 750 euro. Zij krijgen deze vergoeding als tegemoetkoming voor het onderhoud en verbeteren van hun woning, omdat ze vanwege het aardbevingsdossier mogelijk langere tijd geen onderhoud aan de binnenkant van de woning hebben gedaan.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft toegezegd ook de huurders van de woningcorporaties in het gebied van de subsidie Verduurzaming en Verbetering te compenseren. Deze vergoeding van de Rijksoverheid wordt naar verwachting dit najaar door de woningcorporatie aan de hoofdhuurder uitgekeerd. Deze huurders ontvangen dit bedrag automatisch op hun rekening. Zij hoeven hiervoor geen aanvraag in te dienen. 

Welke huurders krijgen de tegemoetkoming? 
De eenmalige tegemoetkoming is voor huurders die wonen in een van de toegevoegde postcodegebieden. Deze postcodes zijn verdeeld over de gemeenten Aa & Hunze, Het Hogeland, Groningen, Midden-Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Tynaarlo en Veendam. De vergoeding is gekoppeld aan de woning. Dit betekent dat de hoofdhuurder die op 1 juli 2021 op het adres woont, de vergoeding krijgt uitgekeerd. 

De tegemoetkoming geldt voor alle huurwoningen in de genoemde postcodegebieden: dus woningen die in het versterkingsprogramma van NCG zitten en woningen die daar niet in zitten. Huurders die tijdelijk in een wisselwoning zitten met een doorlopend huurcontract bij de woningcorporatie, krijgen de tegemoetkoming ook. 

De volgende woningcorporaties verhuren woningen in de genoemde postcodegebieden: Acantus, Groninger Huis, Wierden en Borgen, Wold en Waard, Woonborg en Woonzorg.

Huurders die dit betreft, ontvangen dit najaar een brief van hun woningcorporatie met meer informatie.