Ga naar de inhoud

Wij willen samen de wijk mooier en leefbaarder maken en deze sfeer behouden daar waar het goed is. Hier vind je antwoord op vragen.

Woonborg maar ook andere instanties kunnen helpen om verbinding in de buurt te krijgen en te behouden. Bijvoorbeeld met een leuke actie bij het aangaan van het huurcontract of door het organiseren van een activiteit in de buurt waar je elkaar ontmoet. Maar ook door te bemiddelen wanneer je er samen niet uit komt. Dat betekent niet dat Woonborg altijd eigenaar is, maar we brengen de verbinding wel op gang. Bewoners en andere instanties nemen soms het initiatief over en zetten het voort. Elke buurt heeft verschillende wensen, mogelijkheden en uitdagingen. We doen wat nodig is. Zo zorgen we samen voor meer saamhorigheid in de buurt.

Beter een goede buur dan een verre vriend is niet voor niets een bekend spreekwoord. Je buren zijn altijd dichtbij en dat zorgt ervoor dat je ze makkelijk om hulp kan vragen. De planten verzorgen wanneer je op vakantie bent, een pakketje aannemen of samen een kop thee drinken. Je kan niet verwachten dat buren altijd voor je klaar staan, maar het is mooi als de hulp er is.

Andersom werkt dit hetzelfde: wanneer je je buren kent, bied je zelf ook sneller de helpende hand. Daarnaast spreek je je buren makkelijker aan wanneer je last van ze hebt. Want is die buurman vol tatoeages wel zo eng als dat hij eruitziet? Soms hebben jij en je buren andere normen en waarden; door elkaar te kennen respecteer je dit verschil makkelijker.

Met bewoners en samenwerkingspartners organiseren wij activiteiten in de wijk. Zo stimuleren we dat bewoners met elkaar kennismaken, elkaar blijven ontmoeten en zich verbonden voelen met elkaar en de buurt waarin ze wonen. Op die manier versterken we de saamhorigheid en vergroten we het naoberschap.


Staat jouw vraag er niet bij? Geef jouw vraag hier door en wij komen erop terug.