Ga naar de inhoud

Op 16 november was de feestelijke oplevering van het project aan de Tipkampen en Sprikkenveen in Vries samen met bewoners, omwonenden en betrokken organisaties. Wethouder Jurryt Vellinga van de gemeente Tynaarlo, Esther Borstlap van Woonborg en bewoner Hennie Gerding plantten met elkaar een boom om de buurt nog een stukje groener te maken.

Eind 2017 gingen we in gesprek met de bewoners. Hoe beleefden zij hun woning? We kwamen met elkaar al snel tot de conclusie dat sloop en nieuwbouw de betere optie was. We werkten daarna met elkaar aan een nieuwbouwplan. En hoewel bewoners enthousiast waren over de nieuwbouw, kozen de meeste bewoners ervoor te verhuizen naar een andere plekje. Natuurlijk hebben we ook de buren in de straat laten kijken naar het nieuwbouwplan wat we hadden bedacht. Hier en daar hebben we een kleine aanpassing gedaan, maar er werd vooral enthousiast gereageerd op onze plannen. 

In 2022 is Hunebouw gestart met de bouw. We zijn trots op het resultaat: 19 prachtige levensloopbestendige woningen die bovendien zeer energiezuinig zijn. Ideaal om een leven lang in te wonen.