Ga naar de inhoud

Ruim zeventigduizend huishoudens in de regio Groningen-Assen ontvingen in januari een uitnodiging om mee te doen aan een woningbehoefteonderzoek. De woonbeleving en woonwensen van inwoners zijn voor de gemeenten en corporaties in de regio belangrijke input voor dit onderzoek en het beleid voor de komende jaren.

Er is een groot tekort aan woningen. In Nederland moeten 900.000 woningen worden gebouwd. Het liefst vóór 2030. Ook hier in de regio is er veel vraag naar betaalbare huizen. Starters die op zoek zijn naar een woning komen er bijvoorbeeld lastig tussen. Of ouderen kunnen niet in het dorp blijven waar ze al hun hele leven zo prettig wonen. Maar hoeveel woningen moeten er dan precies worden gebouwd en waar? En wat voor woningen moeten dat dan zijn? Allemaal vragen waar de gemeenten en woningcorporaties in de regio Groningen-Assen mee aan de slag willen. 

De gemeenten Groningen, Assen, Tynaarlo, Het Hogeland, Noordenveld, Westerkwartier Midden-Groningen, de provincies Groningen en Drenthe en alle woningcorporaties werken samen aan dit onderzoek. De resultaten worden in het tweede kwartaal van 2024 bekendgemaakt.

Ruim zeventigduizend willekeurig gekozen huishoudens krijgen een brief met een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen. Zij kunnen met de inloggegevens uit de brief meedoen met het onderzoek. Heeft u geen uitnodiging per brief ontvangen? En wilt u toch graag uw mening geven over het wonen in uw gemeente? Dan kunt u met deze open link naar de vragenlijst toch meedoen met het onderzoek: www.companen.nl/onderzoek/gaopen

Voor thuiswonende jongeren die op zichzelf willen gaan wonen is er een aparte vragenlijst: www.companen.nl/onderzoek/gaopenstart