Ga naar de inhoud

Het college geeft zijn goedkeuring aan een uniek woonplan in Vries. De locatie Katoelbos aan de Taarloseweg is gekozen als meest geschikte locatie voor enerzijds een Woonruimte voor asielzoekers (WVA), voor maximaal 250 mensen, voor een periode van 10 jaar. Anderzijds worden daar 40 flexwoningen gebouwd voor sociale huur. Er is een gebrek aan woonruimte en zodoende kunnen starters en andere woningzoekenden sneller aan woonruimte worden geholpen in Vries.

Het doorslaggevende argument om voor de locatie Katoelbos aan de Taarloseweg in Vries te kiezen is, omdat alleen hier de mogelijkheid bestaat om de woonruimte voor asielzoekers te koppelen aan de bouw van huurwoningen op dezelfde locatie.

Het college van B&W en de woningcorporaties (Woonborg en Stichting Eelder Woningbouw) zien er naar uit om het plan met de veertig huurwoningen de komende maanden verder uit te werken. “We vinden het een unieke kans om kwalitatief betaalbare woningen te bouwen voor de lokale woningmarkt,” aldus wethouder wonen Jurryt Vellinga en Esther Borstlap, directeur-bestuurder van stichting Woonborg.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de gemeente Tynaarlo:

Opvang asielzoekers | Gemeente Tynaarlo