Ga naar de inhoud
1

Een woning geaccepteerd

Heb je een woning van Woonborg aangeboden gekregen en ga je de woning huren? Gefeliciteerd! De verhuurmakelaar informeert jou wanneer je het huurcontract mag tekenen en de sleutel van de woning ontvangt. Hier lees je alvast de Algemene Huurvoorwaarden. Lees ook de checklist nieuwe woning waarin we een aantal tips hebben gezet om aan te denken.

2

Overname van goederen

Heeft de huidige huurder goederen die je kunt overnemen? Zoals vloerbedekking, raambekleding of tuininrichting? Dat kan heel handig zijn en veel kosten schelen. Je bent niet verplicht om dingen over te nemen. Wat je overneemt zet je samen op het overnameformulier. Wat je niet overneemt, zal de huidige huurder weghalen of meenemen. 

Bij zaken die niet zomaar te verwijderen zijn is de overname anders geregeld. Hierbij gaat het om zaken die de huidige huurder zelf heeft in- of aangebouwd. Bijvoorbeeld een garage, een schuurtje, een (inbouw)keuken, ligbad, (verlijmde) steenstrips en schrootjeswanden. Deze zaken kunnen alleen met de schriftelijke toestemming van Woonborg aan jou als nieuwe huurder worden overgedragen. Uiteraard moeten de onroerende zaken in (technisch) goede staat zijn. 

3

De nieuwe woning betrekken

Op de dag van oplevering teken je het huurcontract en ontvang je de sleutels. Ook ontvang je het opleverrapport van de woning. Daarna kan het inrichten beginnen! Lees hier ook meer over het inrichten van de tuin. Heb je na oplevering nog vragen aan de verhuurmakelaar? Neem gerust contact op. 

Tip: nu je de sleutel hebt ontvangen ben je officieel huurder van Woonborg. Maak een account aan via 'Mijn Woonborg'. Hier kun je gegevens inzien van jou en de woning, een wijziging doorgeven, betaling doen of iets aanvragen. Wist je dat je ook lid kunt worden van de Algemene Huurdersvereniging Woon? Meer informatie vind je hier.

4

Eigen onderhoud aan de woning

Veel van het onderhoud aan de woning is voor rekening van Woonborg. Maar niet alles. In de wet staat beschreven welk onderhoud voor de huurder is. Dat lees je terug in het Besluit kleine herstellingen. Lees hier ook meer over het onderhouden van de tuin.

Als nieuwe huurder ben je automatisch lid van het combinatiefonds voor het ontstoppen van het riool, het schoonhouden van de dakgoten en reparaties aan glas. Lees hier de voorwaarden.  

Tip: wil je graag nog meer van het onderhoud door ons laten doen? Sluit dan het reparatie-abonnement af!  

5

Thuis in je woning

Van je huis wil je een thuis maken. Logisch dat je de woning inricht zoals je dat zelf wil. Je hebt veel vrijheid om de woning en wooncomfort aan te passen aan jouw eigen smaak en wensen. Maar er zijn ook zaken waar je vooraf akkoord moet vragen bij Woonborg. Op de website vind je meer informatie over de woning veranderen

Om je meer thuis te voelen in je nieuwe woning en buurt is het ook belangrijk kennis te maken met de buren! Beter een goede buur dan een verre vriend is niet voor niets een bekend spreekwoord. Vergeet dus vooral niet even aan te bellen en je voor te stellen.